Piata imobiliara din Bucuresti se confrunta la ora actuala cu o lipsa acuta de spatii de locuit. Conform specialistilor agentiei de PR in imobiliare, Diana Metiu International, in urmatorii trei-patru ani, vor fi finalizate cel putin zece proiecte rezidentiale, care vor aduce pe piata imobiliara din Capitala aproape 8.000 de noi apartamente pana in 2010.
Potrivit specialistilor imobiliari, una dintre intrebarile oricarui cumparator ramane aceea de a cumpara un apartament nou sau unul vechi, construit inainte de 1989. Un apartament vechi costa mai putin decat unul nou, dar luand in calcul lucrarile de renovare si toate imbunatatirile care trebuiesc aduse, s-ar putea ca acestea sa depaseasca cu mult bugetul alocat initial. De mentionat ar fi si nenumaratele neplaceri care implica locuierea intr-un bloc vechi: instalatii vechi, izolare termica necorespunzatoare, ce are drept consecinta cresterea pretului intretinerii, riscul ridicat la cutremure, finisaje de proasta calitate.

Pretul este un factor decisiv, atunci cand dorim sa achizitionam o noua locuinta. De exemplu, pretul unei garsoniere dintr-un bloc vechi, in zona Obor - Kaufland, confort I, decomandata, cu suprafata de 41 mp are pretul de 87.500 de euro. O garsoniera intr-un complex rezidential nou, in Obor Towers, tot in zona Obor, pe Str. Avrig nr. 10, costa 87.000 de euro, avand o suprafata de 63,72 mp, cu finisaje si centrala termica de apartament. In plus, exista avantajul platii in mai multe transe: 5.000 de Euro pentru rezervare, 20% la semnarea antecontractului, 35% cand structura blocului este gata si 40% la luarea in primire.

Un alt factor important care influenteaza decizia unui cumparator, este confortul. Apartamentele in blocurile vechi sunt foarte mici ca suprafata. Spre exemplu, in cazul decorarii unui living, spatiul nu lasa loc imaginatiei. Bucatariile sunt foarte mici, in unele abia incap cateva aparate de uz casnic. Confortul mai poate fi dat si de spatiile verzi. In general, un bloc vechi este inconjurat de spatii de parcare si abia mai poti fi vazuti cativa copaci prin apropierea lor.

In cazul complexurilor rezidentiale noi, constructorii se ocupa de toate aceste griji pentru clientii lor. Spre exemplu, investitorii proiectului Obor Towers, un complex rezidential destinat clasei de mijloc. Cuprinde 31 garsoniere (intre 63,72 mp - 71,65 mp), 67 apartamente cu 2 camere (intre 83,30 mp - 101,2 mp), 22 apartamente cu 3 camere (intre 114,5 mp - 147,28 mp), 5 apartamente cu 4 camere (intre 160,70 mp - 185,23 mp).

In concluzie, o investitie pe termen lung pentru un apartament nou este mult mai avantajoasa decat cea pentru un apartament vechi.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.