Autoritatile locale au dat ieri unda verde unor proiecte imobiliare legate de ridicarea a trei blocuri-turn de cate 30 si 35 de etaje.

In urmatorii trei ani, panorama orasului Cluj-Napoca ar putea arata precum cea a unei adevarate metropole. Odata cu finalizarea lucrarilor la zgarie-norii din centru, orasul de la poalele Feleacului va deveni un concurent serios al Bucurestiului.

iliului local, doua proiecte imobiliare de blocuri-turn au primit unda verde. Firma Sigma Center, controlata de omul de afaceri Arpad Paszkany, va ridica, aproape de centrul orasului, la intersectia dintre strazile Observator si Republicii, doua turnuri gemene de cate 35 de etaje.

"In partea inferioara a turnurilor, va fi un hotel de cinci stele peste care se vor suprapune spatii de birouri, iar in partea superioara, locuinte de lux, de tip business. Vor fi cate patru locuinte a cate 150 de metri patrati", explica Sorin Scripcaru, arhitectul care se ocupa de proiect. La subsol va fi o parcare pe trei niveluri, cu o capacitate de peste 1.400 de locuri. Investitia totala ajunge la peste 140 milioane de euro, iar lucrarile vor incepe anul acesta. "In circa trei ani, ar putea fi finalizate ambele turnuri", apreciaza Sorin Scripcaru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.