Ritmul de crestere al preturilor apartamentelor vechi va cunoaste anul acesta o incetinire notabila, ne-a spus Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.
Mai mult de atat, aceasta sustine ca in cazul in care proiectele imobiliare de blocuri noi vor fi livrate in grafic, pretul apartamentelor vechi vor stagna. "Anticipez ca evolutia preturilor locuintelor vechi va stagna catre sfarsitul acestui an", a precizat reprezentantul agentiilor imobiliare. Pe de alta parte, analistii imobiliari spun ca pretul locuintelor noi din Bucuresti va continua sa creasca si in 2008, cu 20%-25%.
"Trendul va ramane ascendent si previzionam o crestere de circa 10%-20% in ceea ce priveste ansamblurile noi. In aceste conditii, apartamentele in blocuri vechi vor reprezenta in continuare o optiune pentru clasa medie. Estimam o crestere a preturilor pentru acest segment de 5%-10%", a declarat Irina Petrescu, sales manager in cadrul unei companii de servicii imobiliare. Numarul apartamentelor noi construite in cartiere rezidentiale va creste cu aproximativ 40%-50%, iar anul viitor vor fi date in folosinta 10.000 de locuinte. Totodata analistii apreciaza ca apartamentele s-au scumpit in anul 2007 cu 10%-25%, cea mai mare crestere fiind inregistrata la locuintele vechi, respectiv 15%-25%. "La apartamentele vechi s-a inregistrat o crestere de circa 10%-15%, in timp ce in ansamblurile noi preturile au avansat cu 15%-25%", a spus Petrescu. Printre factorii care au determinat aceasta situatie se numara accesul mai facil la credite, cresterea preturilor terenurilor, mentinerea deficitului de locuinte, precum si majorarea pretului la materialele de constructii si a costului cu forta de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.