Pe terenul Primariei Snagov, situat chiar langa viitoarea autostrada Bucuresti -Brasov, se va construi un centru comercial

Asa-zisul viitor circuit de Formula 3 care ar urma sa fie construit la Snagov este, in realitate, un mare tun imobiliar. Promovat cu mare tam-tam si adoptat prin referendum, proiectul este plin de gaselnite de ordin juridic, in spatele carora se ascunde, de fapt, construirea unei zone comerciale.
Interesul sporit fata de terenul respectiv, aflat in proprietatea Primariei Snagov, este dat de faptul ca acele 56 de hectare sunt situate chiar langa viitoarea autostrada Bucuresti - Brasov.

Satenii din Snagov au mers, duminica trecuta, la urne cu gandul ca voteaza pentru construirea unui circuit de Formula 3 in localitatea natala. Ideea a fost promovata si intretinuta de edilii din Snagov. Acestia le-au promis oamenilor ca se vor imbogati peste noapte, odata ce, in loc de islazul comunal pe care sa-si pasca vacile, va „rasari" un circuit unde sa poata urmari piloti despre care auzisera doar pe la televizor.
Asa se face ca referendumul a trecut, iar localnicii au decis sa renunte, de bunavoie, la islazul comunal, in favoarea unei firme care ar urma sa ridice pista de Formula 3, in asociere cu Primaria Snagov, proprietar al terenului.

Intrebare-capcana la vot

Realitatea este insa cu totul alta, iar in spatele asa-zisului circuit de Formula 3 se ascunde un megatun imobiliar. Prima suspiciune este data chiar de continutul intrebarii care a fost tiparita pe buletinul de vot: „Sunteti de acord cu schimbarea categoriei de folosinta a unei suprafete de 56 de ha din islazul comunal in categoria de folosinta curti-constructii?".
Deci, nici vorba despre vreun circuit de Formula 3! Multi dintre satenii din Snagov care au votat duminica trecuta nu au stat sa analizeze insa sensul, forma sau continutul intrebarii. S-au bazat pe promisiunile edililor, ba chiar au dat interviuri, mandrindu-se ca in loc de islaz vor avea circuit de Formula 3.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.