Valoarea tranzactiilor imobiliare incheiate anul trecut in Romania s-a ridicat la circa 340 de milioane de euro, nivel peste cel inregistrat in 2011, cand au fost tranzactionate proprietati de aproximativ 320 de milioane de euro.

Capitala acopera aproape jumatate din suma, restul tranzactiilor vizand active din orase precum Timisoara, Sibiu, Brasov si Pitesti, scrie MEDIAFAX.

Sectorul imobiliar dominant a fost cel al spatiilor de birouri, unde au fost incheiate tranzactii cu o valoare de aproape 160 milioane euro (echivalentul a 47% din volumul total), acesta fiind urmat de retail, cu o valoare de 116 milioane euro (34% din volumul total). Si sectoarele industrial si hotelier au inregistrat tranzactii in 2012, dar de dimensiuni mai reduse.

In suma totala au fost incluse si terenurile tranzactionate anul trecut avand ca destinatie dezvoltari imobiliare. Valoarea celor mai importante tranzactii cu terenuri se ridica la peste 40 de milioane de euro.

Cele mai importante tranzactii din 2012 au fost legate de piata de birouri. Proiectele care au facut obiectul unei achizitii directe din partea fondurilor de investitii sunt complexul de birouri City Business Center din Timisoara, achizitionat de New Europ Property Investors (NEPI), si cladirea HQ Victoriei din Bucuresti, preluata de fondul elen Zeus Capital Partners.

Alte tranzactii au vizat cumpararea cladirii Tower Center International de catre oamenii de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, precum si vanzarea cladirii Litexco Stirbey Center


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.