Pretul de cumparare al apartamentelor vechi din Bucuresti a scazut in medie cu 3% in acest an.

Variatiile pentru fiecare zona a Capitalei sunt foarte mici, reiese dintr-un studiu realizat de portalul Imopedia.ro, citat de mediafax.ro.

In ceea ce priveste preferintele bucurestenilor in functie de zona, cele mai cautate cartiere din partea de nord a Capitalei au fost Baneasa, Bucurestii Noi si Aviatiei.

Pentru partea de sud au fost preferate zonele Berceni - Popesti Leordeni, Brancoveanu, Oltenitei, in timp ce pentru estul Bucurestiului datele arata o preferinta pentru Titan, Pantelimon si Colentina.

Cei care au dorit sa cumpere in partea de vest a orasului au ales, cu precadere, cartierele Militari, Drumul Taberei si Crangasi. Pentru apartamentele situate Central si Ultracentral in top se afla Unirii, Dorobanti si Universitate.

Pentru anul 2012, cei mai multi utilizatori imopedia.ro au ales locuinte cu suprafata cuprinsa intre 30-60 mp (39%), urmati de cei care au urmarit anunturile pentru apartamentele de 60-80 mp (37%). Numai 21% dintre cei aflati in cautarea unei proprietati la bloc au avut in vedere cumpararea unui apartament de peste 80 mp, iar la limita inferioara a cautarilor s-au situat garsonierele cu mai putin de 30 mp (3%).

Bucurestenii s-au orientat, in general, spre locuintele cu un pret mediu de 60.000 euro (63%). 27% dintre ei au ales proprietati care costau intre 60.000 si 100.000 euro si 10% au cautat apartamente si vile cu un pret mai mare de 100.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.