Indicele rezidential la nivel national al Romaniei a scazut cu -3,8% in al treilea trimestru din 2012 anuland castigurile din trimestrele anterioare ale anului.

Indicele a atins in prezent cel mai mic nivel din ultimii 6 ani, situandu-se usor mai jos decat nivelul trimestrului 3 din 2006. Reducerea totala a preturilor inregistrata anul acesta este cea mai mica de dupa 2008 si arata o imbunatatire a conditiilor de piata si o stabilizare a preturilor in raport cu anii precedenti.

Preturile apartamentelor au crescut in Bucuresti (4,8%) si la nivel national (1%) pe tot parcursul anuluil, scrie hotnews.ro.

Variatia preturilor in Bucuresti

  • Preturile imobilelor din Bucuresti-Centru au continuat sa creasca in timpul trimestrului (1,2%), inregistrandu-se o performanta pozitiva de 7,9% in 2012.
  • Bucuresti Periferie mentine, de asemenea, o performanta pozitiva de 1,2% pe parcursul anului in ciuda pierderilor de -3,3% inregistrate in ultimul trimestru.
  • Judetul Ilfov inregistreaza printre cele mai mari pierderi agregate pe termen scurt, mediu si lung.
Preturile proprietatilor noi au scazut in ultimul trimestru. In timpul primelor trei trimestre ale anului 2012, aceastea au totalizat o crestere semnificativa (7,2%) in Bucuresti, dar o scadere (-9,4%) la nivel national. Preturile proprietatilor vechi s-au mentinut relativ stabile.

Regiunile cu cea mai buna performanta in 2012 sunt Vest, Sud, Centru si Moldova, toate cu o crestere pozitiva, in timp ce Muntenia, Bucuresti & Ilfov si Nord au inregistrat o performanta negativa nu numai pe parcursul anului, dar si ca medie in ultimii 5 ani.

La nivel de municipiu, Craiova, Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca, Galati si Iasi au inregistrat o crestere pozitiva de la inceputul anului, de la un minim de 0,9% pana la un maxim de 6,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.