Nu mai este deloc usor sa castigi increderea bancilor, insa cateva proiecte mari i-au facut pe bancheri sa scoata zeci de milioane euro de la „saltea”.

AFI Europe

AFI Europe a obtinut in ianuarie 2012 o finantare pentru prima cladire de birouri din proiectul AFI Park din Bucuresti, dupa circa jumatate de an de la debutul construciei. AFI a semnat pentru o linie de credit de 13,4 mil. euro pentru constructia proiectului, potrivit celui mai recent raport financiar al grupului. La data semnarii, compania nu avea niciun contract de preinchiriere anuntat, insa era in discutii avansate cu mai multe companii.

AFI este in discutii si pentru finantarea mallului din Ploiesti, care a demarat in primavara acestui an, insa pana acum compania nu a anuntat o finantare bancara pentru mall.

  • Avantaje in obtinerea finantarii:
-Relatia de lunga durata cu banca, reputatia dezvoltatorului.
-Demararea proiectului din fonduri propii

Carrefour si NEPI, 26 mil. euro de la BRD

Recent si centrul comercial Ploiesti Shopping City, dezvoltat de Carrefour Property si NEPI, au obtinut o finantare de 26 mil. euro de la BRD, pentru centrul comercial. Proiectul reprezinta o investitie totala de 65 mil. euro si va fi finalizat in noiembrie anul acesta.

  • Avantaje in obtinerea finantarii:
-Contributia proprie de 60%. Dezvoltatorii au demarat constructia la finalul lui 2011 din fonduri proprii.
-Gradul de preinchiriere mare. Pana la anuntul finantarii, centrul comercial era deja preinchiriat in proportie de aproape 80%.
-Competitia redusa, centrul comercial va fi primul din Ploiesti

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.