Romania ocupa primul loc in topul destinatiilor oportunistice de centre comerciale din Europa conform unui studiu studiu al companiei de consultanta imobiliara Savills.

Romania este urmata, in ordine, de Polonia, Ungaria, Cehia si Austria scrie MEDIAFAX.

"Romania ocupa primul loc in special datorita cresterii rapide a cheltuielilor de consum si a vanzarilor de retail estimate pentru urmatorii cinci ani, de 6,1%, respectiv 6,2% in medie pe an. Guvernul a facut progrese bune in ceea ce priveste sistemul fiscal si prin scaderea deficitului bugetar in 2011. Rata somajului este relativ scazuta, de 7,4%, iar densitatea de centre comerciale este printre cele mai reduse din cele 16 piete analizate (84 mp/1.000 de locuitori), oferind astfel bune oportunitati de dezvoltare", se arata in studiu.

In acelasi timp, randamentul pe piata centrelor comerciale din Bucuresti este de 8,75%, cel mai mare dintre pietele analizate, dupa Dublin.

"In toate statele analizate, corectiile fiscale vor pune presiune pe cheltuieli. Unele tari vor fi afectate mai putin decat altele cum este cazul tarilor nordice si catorva din Europa Centrala si de Est, pe de o parte datorita legaturilor comerciale cu zone din afara Europei, iar pe de alta parte datorita rezistentei pietei muncii care le-a permis sa mentina constanta cererea domestica. In acest context, estimam ca in urmatoarele 12-18 luni consumul va ramane modest. In ansamblu, vanzarile de retail vor incepe sa-si revina incepand cu 2014. In medie, se asteapta o crestere a vanzarilor de retail de 1,9% pe an pana in 2017 in tarile analizate",


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.