Preturile locuintelor noi din Bucuresti s-au redus de la inceputul anului in medie cu 6,3%, insa sunt cu 23% mai mari fata de cele ale apartamentelor vechi.

Pretul unitatile locative nou-construite din zona Capitalei a consemnat anul acesta un declin mai mare fata de primele noua luni din 2011, scrie MEDIAFAX.

Astfel, potrivit Analize Imobiliare, platforma de rapoarte de piata dezvoltata de portalul imobiliare.ro, de la inceputul acestui an, cand vanzatorii solicitau, in medie, 1.377 de euro, locuintele noi au inregistrat o scadere de 6,3%, fata de un declin de 4% in intervalul similar din anului trecut.

"In Bucuresti, pretul solicitat pentru apartamentele noi este, in medie, cu 23% mai mare decat cel al apartamentelor vechi. Diferentele variaza in functie de numarul de camere: de exemplu, pretul locuintelor noi cu doua camere e cu 17% mai mare decat cel al unitatilor locative din blocurile vechi, in vreme ce locuintele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decat cele vechi. Insa in zonele periferice se pot intalni cazuri in care locuintele din blocurile vechi au preturi mai mari decat cele noi, principalul motiv pentru aceasta discrepanta fiind localizarea mai buna a celor dintai", a declarat, intr-un comunicat, Dorel Nita, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.