Pretul mediu al apartamentelor din marile orase a continuat sa scada in luna august, atingand un nou minim istoric al ultimilor patru ani.

Cele mai accentuate reduceri s-au inregistrat in Brasov, in timp ce in Capitala s-a observat o usoara crestere, relateaza MEDIAFAX.

Astfel, pretul mediu la nivel national a ajuns in luna august la 967 euro/mp util, cu 0,8 % mai mic decat in cel inregistrat in iulie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este mai ampla, respectiv de 6,2%, tendinta fiind una de accentuare a acestei diferente.

Totusi, in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca preturile nu au scazut in luna august.
Panta descendenta a fost insa puternic resimtita in orase precum Brasov, Constanta sau Ploiesti.

Vin studentii! Unde se gasesc cele mai bune chirii?

In Bucuresti, luna august a adus o usoara crestere (0,3%) a pretului mediu la apartamentele noi si vechi, la 1.128 euro/mp util. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt mai ieftine cu 4,6%.

Citeste si:
Judecătorii au anulat decizia de carantină din comuna Gornet
Judecătorii au anulat decizia...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Raportat la luna august din 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu aproape 6% mai mic.

In Brasov, in ultimele treizeci de zile s-a inregistrat cel mai mare ritm de scadere a preturile apartamentelor, in special sub influenta evolutiei apartamentelor noi. Astfel, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare a atins, in luna august, valoarea de 850 euro/mp de suprafata utila, cu 2,2% mai putin decat in luna precedenta. Pretul mediu actual este foarte apropiat de valoarea minima a ultimilor patru ani, atinsa in luna mai 2012 (848 euro/mp util).

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile actuale sunt, in medie, cu 2,3% mai mici.

Citeste si:
Informații cu privire la mașini de închirieri și cea mai...
Informații utile cu privire...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.