Pretul mediu al apartamentelor din marile orase a continuat sa scada in luna august, atingand un nou minim istoric al ultimilor patru ani.

Cele mai accentuate reduceri s-au inregistrat in Brasov, in timp ce in Capitala s-a observat o usoara crestere, relateaza MEDIAFAX.

Astfel, pretul mediu la nivel national a ajuns in luna august la 967 euro/mp util, cu 0,8 % mai mic decat in cel inregistrat in iulie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este mai ampla, respectiv de 6,2%, tendinta fiind una de accentuare a acestei diferente.

Totusi, in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca preturile nu au scazut in luna august.
Panta descendenta a fost insa puternic resimtita in orase precum Brasov, Constanta sau Ploiesti.

Vin studentii! Unde se gasesc cele mai bune chirii?

In Bucuresti, luna august a adus o usoara crestere (0,3%) a pretului mediu la apartamentele noi si vechi, la 1.128 euro/mp util. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt mai ieftine cu 4,6%.

Raportat la luna august din 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu aproape 6% mai mic.

In Brasov, in ultimele treizeci de zile s-a inregistrat cel mai mare ritm de scadere a preturile apartamentelor, in special sub influenta evolutiei apartamentelor noi. Astfel, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare a atins, in luna august, valoarea de 850 euro/mp de suprafata utila, cu 2,2% mai putin decat in luna precedenta. Pretul mediu actual este foarte apropiat de valoarea minima a ultimilor patru ani, atinsa in luna mai 2012 (848 euro/mp util).

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile actuale sunt, in medie, cu 2,3% mai mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.