Pretul mediu al locuintelor scoase la vanzare in Bucuresti si in alte cinci orase mari din Romania s-a redus cu 1,2% in lunia iulie fata de iunie.

In Bucuresti, pretul mediu pentru luna iulie a atins o valoare medie de 1.125 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, in scadere cu 0,6% fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt in prezent cu 3,2% mai ieftine. La apartamentele vechi din Bucuresti, pretul mediu ajuns la 1.048 euro/mp de suprafata utila, cu 1,3% sub valoarea lunii iunie si cu 5,2% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Apartamentelor cu doua camere s-au ieftinit, la randul lor, cu 1,3%. In acelasi timp, unitatile cu trei camere s-au ieftinit cu 1,4%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare diferenta este constatata in cazul garsonierelor care sunt mai ieftine cu aproape 8%, scrie MEDIAFAX.

In Brasov pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare era in iulie de 869 euro/mp de suprafata utila, cu 1,9% mai mult decat in luna precedenta. Pretul mediu actual este foarte apropiat de cel inregistrat in urma cu douasprezece luni. Pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a crescut in ultimele treizeci de zile pana la valoarea de 978 euro/mp util, Brasovul fiind avantajat, din acest punct de vedere, de statutul sau de oras turistic. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt mai scumpe cu aproximativ 7%.

Preturile apartamentelor din Cluj-Napoca continua sa scada, asa cum s-a intamplat si in primul semestru din acest an. De aceasta data, vorbim de o scadere de 0,8% in ultimele 30 de zile. Astfel, pretul mediu al apartamentelor din Cluj este de 899 euro/mp util, coborand pentru prima data sub pragul de 900 de euro/mp. Valoarea actuala este cu 4,7% sub cea inregistrata in urma cu 12 luni, stabilindu-se astfel un nou record minim de la inceputul crizei pana in prezent.

Si apartamentele scoase la vanzare in Constanta continua sa se ieftineasca. Media a ajuns la 876 euro/mp util, cu 2% mai putin decat in luna precedenta. Totodata, aceasta valoare este cu peste 8% mai mica decat in aceeasi perioada a anului trecut.

La Timisoara luna iulie a adus preturi mai mici cu 1,5%, inregistrand a doua cea mai mare scadere, dupa Constanta. Astfel, pretul mediu de 784 euro/mp util in iulie este cu 1,5% mai mica decat valoarea inregistrata in urma cu 30 de zile, respectiv cu 4,4% mai mica decat in urma cu 12 luni.

Cu o scadere de 0,5% inregistrata in ultimele treizeci de zile, evolutia preturilor apartamentelor din Ploiesti se inscriu in trendul national, dar ating, totodata, un nou prag minim de la inceputul crizei incoace. In comparatie cu luna iulie 2011, preturile solicitate in prezent sunt cu aproape 5% mai mici.

Citeste si:
Dan Negru, șoc într-un supermarket din București: Prețul...
Dan Negru, șoc într-un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.