Proprietarul celui mai scump apartament scos la inchiriere in prezent in Romania cere o chirie de 6.800 de euro pe luna, locuinta amplasata in Herastrau avand 450 de metri patrati.

"Pe o piata aflata in continuare in plina criza, 15,5% din totalul apartamentelor scoase la inchiriere pe imobiliare.ro vizeaza segmentele de varf. Astfel, in cazul a 1.107 din cele 7.137 de apartamente de inchiriat, chiria lunara depaseste 1.000 de euro", se arata intr-un comunicat al portalului.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe apartamente scoase la inchiriat se afla un apartament din Dorobanti. Locuinta este situata la primul etaj intr-un imobil cu trei etaje, cu cate un apartament pe nivel si are o suprafata de 309 mp la care se adauga 44 mp de terase. Apartamentul complet mobilat si utilat are 3 dormitoare, un living, 4 grupuri sanitare, 3 dressinguri, 4 terase si bucatarie, iar chiria este de 4.600 euro/luna.

Pentru un buget de 4.500 de euro, oferta este mai diversificata. Astfel, in Pipera, cu aceasta suma poate fi inchiriat un penthouse cu o suprafata utila de 380 mp. Apartamentul ocupa etajele 4 si 5 intr-un imobil din 2009 si are 3 camere si 2 grupuri sanitare. Livingul are acces la o terasa. Apartamentul este complet mobilat si utilat, inclusiv cu jacuzzi si sistem de alarma.

Desi considerabil mai ieftine decat in Bucuresti, zeci de apartamente ale caror chirii lunare depasesc 1.000 de euro sunt scoase pe piata in toate marile orase din tara, potrivit MEDIAFAX.

Cel mai scump apartament de inchiriat in Cluj-Napoca este situat la etajul 1 al unei vile, in apropierea Facultatii de Medicina. Apartamentul este compus din living cu bucatarie, doua bai, doua dormitoare din care unul are baie proprie, hol si debara. Este utilat si mobilat modern si dispune, de asemenea, de 3 terase, loc de parcare si garaj cu telecomanda. Chiria lunara solicitata in acest caz este de 1.500 euro.

Cea mai scumpa chirie din Timisoara, 1.250 euro/luna, este intalnita in cazul unui apartament cu o suprafata utila de 170 mp, situat la etajul al doilea intr-o cladire istorica din Piata Unirii. Apartamentul are trei camere, o baie, o bucatarie si un balcon spatios.

In Constanta
, cel mai scump apartament de inchiriat are doar doua camere, dar o suprafata utila de 100 mp. Cu vedere la mare, complet mobilat si utilat, acest apartament poate fi inchiriat cu 1.700 euro/luna.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Un apartament cu 4 camere, suprafata utila de 150 mp, doua bucatarii si doua bai, la 5 minute de mers pe jos de centrul orasului poate fi inchiriat un apartament din Brasov la 1.300 euro.

Chiriile practicate in Iasi sunt mai scazute decat celelalte mari orase din Romania. Cea mai scumpa chirie solicitata pentru un apartament din Iasi se ridica la 750 euro/luna. Locuinta este un penthouse din zona rezidentiala Bucium, situat pe doua niveluri, cu o suprafata de 165 mp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.