Pretul mediu pe mp pentru locuinte noi a scazut cu 12% in acest an fata de 2010, potrivit datelor reprezentatilor celui mai mare targ imobiliar, tIMOn, ce are loc in aceste zile in Bucuresti.

“Anul acesta s-a inregistrat o scadere de 12% fata de 2010 in ceea ce priveste pretul mediu pe metru patrat la locuintele noi, mentinand pentru inca un an trendul descendent al preturilor din sectorul imobiliar. Totusi, tocmai aceste scaderi de pret au ajutat la cresterea rulajului in vanzari. Cele mai mari scaderi de pret s-au inregistrat in zonele de est si vest, acestea ajungand sa fie cu 17,3%, respectiv cu 12,8% mai mici decat anul anterior”, sustine Vlad Vlasceanu, directorul tiMOn, potrivit Wall-Street.ro.

In cadrul targului imobiliar sunt prezente 90% din ofertele existente in acest moment, din totalul de 9006 unitati aflate spre vanzare, in scadere cu 11,5% fata de perioada anului 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.