In Bucuresti, pretul unui apartament amplasat in centrul istoric al orasului de de 1.500 euro/mp, cu aproape 40% mai mult fata de pretul mediu al unui apartament vechi, in timp ce chiria unei locuinte cu doua camere oscileaza in jurul pragului de 500 euro/luna.

Pretul mediu cerut pentru un apartament amplasat in centrul vechi din Bucuresti este de 1.507 euro/mp, cu 37% mai mult decat pretul mediu cerut pentru o locuinta construita inainte de anii 1990, respectiv 1.099 euro/mp, potrivit informatiilor furnizate de portalul imobiliare.ro. O diferenta considerabila este si intre chiriile apartamentelor din zona istorica a Capitalei, chiria medie ceruta fiind de 500 euro/luna, spre deosebire de 300-350 euro/mp pentru o locuinta veche aflata in cartiere precum Militari sau Dristor.

Spre exemplu, pentru un apartament cu cinci camere, aflat intr-un bloc din centrul vechi al Bucurestiului, construit in anul 1945, proprietarul cere 170.000 euro. “Apartamentul se afla intr-o monumentala si pastreaza o mare parte din linia de dotari originale din constructie: geamuri, rulouri de lemn, usa intrare si parchet masiv de stejar, acestea fiind pastrate la un nivel functional normal”, se arata in anuntul proprietarului, care specifica faptul ca “blocul este fara bulina rosie” (n.r: bulina rosie seminifica gradul I de risc seismic).

Tot in centrul istoric al Bucurestiului, proprietarul unui apartament decomandat cu trei camere si trei balcoane cere 100.000 euro pentru cei 100 mp ai locuintei, potrivit site-ului anuntul.ro. In ceea ce priveste chiriile, pentru o locuinta cu doua camere, cu o suprafata de 60 mp, aflata la etajul unu din sapte, proprietarul cere 500 euro/luna, conform imobiliare.ro.

Citeste mai multe despre pretul apartamentelor pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.