Millennium Bank a inceput creditarea in cadrul "Prima Casa 4", alocand pentru aceasta etapa a programului 50 milioane euro, a anuntat marti banca.

Banca a alocat 50 de milioane de euro pentru credite "Prima Casa", suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale programului, anunta institutia.

Clientii pot beneficia de credite "Prima Casa" in euro, al caror singur cost este dobanda variabila, scrie MEDIAFAX, calculata ca suma dintre Euribor la trei luni si marja de 4%. Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca.


"Prima Casa" se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Programul a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Guvernul a decis, in martie, ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Cele 12 banci care si-au anuntat intentia de a acorda in continuare credite cu garantia statului au un plafon total de 1,4 miliarde euro pentru programul "Prima Casa 4".

Millennium Bank Romania, parte din grupul portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, iar in prezent detine o retea teritoriala formata din 74 de unitati.

Citeste si:
Inca o banca se retrage din Romania, a patra in ultimul an
Inca o banca se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.