In cartiere precum Drumul Taberei, Colentina sau Berceni preturile apartamentelor noi sunt cu pana la 15% mai mici decat preturile apartamentelor vechi din aceleasi zone, arata o analizata a portalului imobiliare.ro realizata in exclusivitate pentru Wall-Street.ro.

In prezent, pretul mediu pentru un apartament vechi amplasat in cartierul Berceni din Bucuresti este de 1.002 euro/mp, in timp ce pentru un apartament nou aflat in acelasi cartier, pretul mediu este cu 15,4% mai mic, ajungand la 848 euro/mp, potrivit datelor furnizate de portalul imobiliare.ro.

Aceeasi situatie se intalneste si in cartierul Drumul Taberei. In aceasta zona, pretul mediu cerut pentru un apartament vechi este de 1.021 euro/mp, iar pentru o locuinta veche pretul mediu coboara cu 11,3%, pana la 906 euro/mp. [Proprietarii au crescut preturile locuintelor in 2011]

De exemplu, in zona Bulevardul Timisoara din cartierul Drumul Taberei, o garsoniera noua, decomandata, aflata la etajul 2/3, cu o suprafata utila de 42 mp, are un pret de 37.500 de euro plus TVA.

“Chiar daca pretul joaca un rol decisiv, amplasamentul face de multe ori diferenta. Multi cumparatori nici nu au o preferinta clara pentru apartamente vechi sau noi. In multe cazuri, blocurile vechi au un amplasament atractiv si beneficiaza de o buna infrastructura, in timp ce multe din constructiile noi lasa de dorit la acest capitol”, ne-a explicat Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Restul articolului il poti citi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.