Preturile solicitate de proprietarii de case din afara Bucurestiului au scazut cu pana la 40% de la inceputul anului, cele mai mari reduceri fiind inregistrate la locuintele din comuna Corbeanca.
Unde gasesti cele mai ieftine case, langa Bucuresti?
  • Dintre toate localitatile analizate in apropierea Capitalei, cel mai mult s-au ieftinit casele din comuna Corbeanca, casele cu o suprafata de pana in 150 de metri patrati fiind scoase pe piata pentru un pret cu aproape 40% mai mic decat cel practicat la inceputul lui 2010, informeaza imobiliare.ro. Pretul caselor din aceeasi localitate, a caror suprafata depaseste 150 metri patrati, a scazut cu 18% de la inceputul anului. In prezent, cu o valoare medie de 819 euro/mp, pretul cerut pentru o casa cu o suprafata medie de 150 metri patrati din Corbeanca este putin sub 123.000 euro.
  • Reduceri importante au fost inregistrate si in comuna Pantelimon, unde valoarea de listare pentru casele cu suprafata mai mica de 150 mp a scazut cu 18%, iar pentru cele a caror suprafata depaseste 150 mp cu peste 16%. In Pantelimon, o casa cu o suprafata de 150 mp poate fi gasita la un pret mediu de 83.250 euro,
  • Si in Otopeni, pretul caselor a scazut in acest an, cu 9% pentru casele de pana in 150 mp si cu aproape 7% pentru casele de peste 150 mp. Totusi, Otopeni se mentine printre cele mai scumpe localitati din jurul Bucurestiului cu o valoare medie de 1.124 euro/mp pentru casele cu o suprafata de pana in 150 mp, respectiv 913 euro/mp pentru casele a caror suprafata depaseste 150 mp.

Exista si localitati unde pretul caselor nu a inregistrat scaderi in acest an, Popesti-Leordeni fiind una dintre acestea. In aceasta localitate, pentru casele cu o suprafata mai mica de 150 mp, proprietarii cer in prezent 865 euro/mp, cu 6% mai mult fata de inceputul anului. In acelasi timp, pretul cerut pentru casele din Popesti-Leordeni cu suprafata mai mare de 150 mp a scazut cu 6,5%.

"La fel ca in cazul apartamentelor, cele mai mari oscilatii ale preturilor au fost inregistrate la nivelul Capitalei si localitatilor limitrofe. Interesul pentru case a scazut simtitor, la nivelul intregii tari, desi pretul unei case la periferie este apropiat de cel al unui apartament in oras. Totusi, pentru aproape aceeasi suma de bani, cumparatorii par mai degraba interesati de un apartament cu o locatie buna decat de o casa la marginea orasului", a declarat, in comunicat, Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.