Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata in 2008, dar aplicarea ei a fost intarziata de crearea bazei de date cu locuintele din Romania si stabilirea regulilor contractului de reasigurare, fara de care nu se pot vinde politele.

Prima polita de asigurare obligatorie a locuintelor din Romania a fost emisa, a anuntat miercuri PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), societatea comerciala de gestionare a acestor asigurari.

  • Amenzi de pana la 500 lei pentru neasigurarea locuintelor

Potrivit legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie polite de asigurare a locuintelor, suma maxima asigurata fiind de 20.000 de euro pentru locuintele tip A si de 10.000 de euro pentru locuintele tip B, relateaza EVZ.ro.

Prima anuala obligatorie este de 10 euro in cazul locuintelor tip B si de 20 de euro in cazul locuintelor tip A, iar proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda intre 100 si 500 de lei
.

  • Doar 24% din locuintele din Romania asigurate

In Romania exista 8,3 milioane de locuinte proprietate personala, dintre care 4,5 milioane in mediul urban si 3,8 milioane in mediul rural, a anuntat la inceputul acestei luni Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). La data de 30 iunie 2010, conform cifrelor centralizate de CSA, erau in vigoare peste doua milioane de contracte de asigurare facultativa a locuintelor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.