O casa ecologica conserva sau depoziteaza mai multe resurse decat consuma, acestea fiind refolosite apoi in mediul inconjurator. La polul opus, o locuinta standard consuma mai multa energie si este mai putin rezistenta la cutremure.

Primul designer si arhitect care a venit cu detalii despre ceea ce inseamna casa ecologica a fost Philip Wenz, fondator si fost director al programului de design ecologic din cadrul Institutului de Arhitectura din San Francisco, arata studiul realizat de MagazinulDeCase.ro. In articolul sau ”Your Ecological House”, publicat in San Francisco Chronicle in vara anului 2007, Wenz afirma ca o casa eco este modelata dupa circuitul unui ecosistem natural, astfel incat o astfel de constructie se integreaza in mediu, fara a-i produce pagube.

In comparatie cu casele ecologice, casele standard functioneaza ca un aspirator de resurse. Acestea sunt degradate pana devin nefolositoare, resturile fiind aruncate in mediu, de cele mai multe ori sub forma de reziduuri toxice.

Florin Dobrescu, fondator al Star Dome si reprezentant in consiliul director al Grupurilor de Lucru, Training si Certificare Romanian Green Building Council (RoGBC), sustine ca in cazul caselor ecologice a construi verde inseamna sa ameliorezi mediul inconjurator, sa generezi economii si sa realizezi constructii bune prin folosirea eficienta a resurselor.

Mai multe detalii despre avantajele si dezavantajele caselor ecologice cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.