Unii dezvoltatori imobiliari ar putea intra in faliment la cererea autoritatilor locale, din cauza neachitarii impozitelor pe cladiri, care sunt foarte mari, a spus marti avocatul Gabriel Biris, partener al firmei Biris-Goran.

"Sunt aproape sigur ca autoritatile locale vor cere falimentul dezvoltatorilor imobiliari care nu isi pot plati impozitul local pe cladiri, de 1,5%", a precizat Biris.

El a adaugat ca in conditiile crizei, odata cu scaderea pietei imobiliare, multi dezvoltatori nu au mai putut sa isi vanda apartamentele construite, din lipsa cererii, si astfel ei sunt cei nevoiti sa achite impozitul pe cladiri, informeaza NewsIn.

"Daca ai 100 de apartamente nevandute, trebuie sa dai un apartament si jumatate ca impozit", a exemplificat Biris, adaugand ca ar trebui ca si apartamentele sa fie considerate marfa in stoc, cum e cazul dealerilor auto, si sa nu fie platit impozit pentru ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.