Preturile locuintelor noi din Capitala au scazut cu 27,2% in ultimul an, cele mai afectate fiind apartamentele cu doua camere, unde scaderile au depasit 30%, arata un studiu al portalului imobiliare.ro. Cu toate acestea, suprafetele mari si finisajele apartamentelor mentin preturile prea ridicate pentru marea masa a populatiei.

"Pretul mediu cerut pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti a ajuns la finalul primei saptamani din februarie la 1.461 euro/mp util, in scadere cu 27,2% fata de aceeasi perioada din 2009. Pentru locuintele mari, cu trei si patru camere, preturile se mentin inca la un nivel relativ ridicat, multe fiind apartamente cu finisaje deosebite si suprafete generoase, care se adreseaza unui segment mai instarit al populatiei", se arata in studiul citat.

Cele mai scumpe locuinte raman cele cu patru sau mai multe camere, preturile fiind de 1.618 euro/mp. La polul opus se afla apartamentele cu una si doua camere, cu preturi de1.360 euro/mp si 1.374 euro/mp.

Mai multe despre evolutia preturilor pe piata imobiliara cititi pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.