Potrivit analizei realizate de MagazinulDeCase.ro, chiria medie a scazut cu pana la 4% in judetele Brasov, Constanta, Cluj si Prahova intre decembrie 2009 si ianuarie 2010. Insa daca ar fi sa comparam cu valorile din ianuarie 2009, chiria medie a scazut in aceste judete cu pana la 30%.

Pentru judetul Brasov, analiza portalului imobiliar relava ca, fata de luna decembrie, chiriile pentru garsoniere au crescut in medie cu 2,5% in ianuarie, de la 159 de euro la 163 de euro, insa compartiv cu luna ianuarie 2009, chiriile au scazut cu circa 24%. O crestere s-a inregistrat si pentru imobilele de trei camere, chiria medie sarind de la 331 de euro in decembrie la 340 de euro in ianuarie (o majorare de 3%). Spre deosebine de garsoniere si apartamentele cu trei camere, chiria apartamentelor de doua camere s-a ieftinit cu 3%, de la 245 de euro, cat era chiria medie in decembrie, aceasta a ajuns la 237 de euro in ianuarie.

In cazul judetului Cluj, chiriile pentru garsoniere au scazut in medie cu 3% in ianuarie comparativ cu decembrie, de la 170 de euro la 165 de euro. O diminuare a fost si pentru imobilele de doua camere, chiria medie picand de la 223 de euro in decembrie la 215 de euro in ianuarie (o reducere de 4%). Si chiria pentru apartamentele de trei camere a scazut de la 335 de euro, cat era chiria medie in decembrie, a ajuns la 323 de euro in ianuarie (o scadere de 4%). Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, chriile au scazut cu pana la 30% in acest judet, cea mai mare scadere inregistrandu-se in cayul apartamentelor de doua camere.

Cat priveste judetul Constanta, chiriile au crescut pentru toate categoriile de imobile. Spre deosebire de decembrie, chiriile pentru garsoniere au crescut in medie cu 3% in ianuarie, de la 187 de euro la 193 de euro. Si in ceea ce priveste imobilele de doua camere chiria medie a crescut cu 4%, majorarea fiind de la 234 de euro in decembrie la 244 de euro in ianuarie. Aceeasi majorare de 4% s-a si pentru inregistrat pentru apartamentele de trei camere, de la 317 de euro, cat era chiria medie in decembrie, aceasta a ajuns la 329 de euro in ianuarie.

Pentru judetul Prahova, valorile medii s-au redus pentru doua tipuri de locuinte. Astfel, la imobilele de doua camere, chiria medie a picat de la 264 de euro in decembrie la 258 de euro in ianuarie, fiind deci vorba de o diminuare de 2%. In ceea ce priveste apartamentele de trei camere, a avut loc o scadere de 3%, de la 317 de euro (chiria medie in decembrie) la 329 de euro (chiria medie in ianuarie). Fata de luna decembrie, chiriile pentru garsoniere au crescut in medie cu 2,5% in ianuarie, de la 195 de euro la 200 de euro.

MagazinulDeCase.ro promoveaza online ofertele provenite direct de la proprietari, in baza unui pret fix, fara comision in judetele Ilfov, Prahova, Sibiu, Brasov, Constanta, Iasi, Dolj, Cluj, Arad si Timisoara.

Lansat in octombrie 2006, portalul a ajutat pana in prezent la incheierea a 4.426 de tranzactii imobiliare, dintre care cea mai cunoscuta este vila cunoscutului om de afaceri Cristian Tantareanu, care a fost vanduta pentru 3.5 milioane de euro. Magnatul a economisit astfel 210.000 de euro, comisionul aferent unei agentii imobiliare in cazul in care tranzactia s-ar fi facut prin intermediul acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.