Majoritatea contractelor de inchiriere vor fi renegociate in favoarea chiriasilor in 2010, avand in vedere ca supraoferta din piata nu va usura mult dorita stabilizare a chiriilor cerute.

Dupa un an in care valoarea chiriilor a inregistrat o scadere de peste 30%, agentii sunt mai precauti in ceea ce priveste estimarile, iar optimismul lor nu mai echivaleaza cu o posibila crestere a preturilor si chiriilor, ci doar cu scaderi mai mici decat cele din 2009, scrie Adevarul.

Multi dintre acesti experti ai pietei imobiliare romanesti sunt de acord cu faptul ca in 2010 chiriile vor scaderea cu circa 10%, iar contractele de inchiriere, mai ales cele care se apropie de perioada de inchiere, vor fi renegociate in jos.

„Intr-o proiectie a ofertei pe anul 2010, aceasta va inregistra o usoara crestere, limitata fiind de portofoliul redus al apartamentelor, in special a celor din ansamblurile rezidentiale nou construite. Cererea, in schimb, se va reduce", spune Marian Chiosa-Rotaru, managing partener in cadrul Centrului de Investitii Imobiliare.

Pe o piata atat de volatila este greu sa faci estimari, dar sigur vor fi usoare scaderi in primul semestru, care probabil se vor regla in a doua parte a anului", a adaugat Cristian Daniel Clenciu, general manager CDC Imobiliare Grup.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.