Anul trecut, preturile din piata imobiliara au scazut: la apartamentele vechi intr-un procent mai mare decat la cele noi care, depinzand de nivelul costurilor de constructie, nu au putut inregistra scaderi la fel de mari de preturi, potrivit ultimei statistici realizate de portalul Rezidential.net.

Astfel, pretul mediu al unei garsoniere dintr-un ansamblu rezidential a fost de 56.498 euro in luna decembrie 2009, cu 34% mai mic decat in decembrie 2008 si cu 42% mai mic decat in decembrie 2007. La apartamentele cu 2 camere, scaderea a fost mai putin drastica: cu 27% fata de decembrie 2008 si 35% fata de decembrie 2007, ajungand la un pret mediu de 89.619 in luna decembrie a anului trecut. Si la apartamentele de 3 camere s-au observat reduceri destul de mari: 31% fata de decembrie 2008 si 38% fata de decembrie 2007, pretul mediu fiind de 133.107 euro in ultima luna a lui 2009, se arata in statisticile portalului imobiliar.

Ce au cautat cumparatorii?

"In conditiile in care piata imobiliara a fost printre cele mai afectate de criza, romanii au cumparat si in 2009 locuinte, stimulati si de programul Prima Casa, insa intr-o mai mica masura decat se astepta. Astfel, numai prin intermediul portalului de apartamente noi Rezidential.net, au fost trimise in 2009, agentiilor si dezvoltatorilor imobiliari, peste 950 de cereri din partea potentialilor clienti. Cele mai multe solicitari au fost trimise pentru ansamblurile Topaz Green Residence (Drumul Taberei), New Town Residence (Dristor) si Obor Towers", au declarat reprezentantii Rezidential.net.

Cumparatorii romani au inceput sa fie mai precauti in alegeri, astfel ca cele mai vizitate sectiuni ale portalului au fost, in 2009, formularul de selectare locuinta in functie de pret, zona, nr de camere, sectiunea de apartamente noi "Prima Casa" si harta proiectelor rezidentiale din Bucuresti.

Cele mai cautate ansambluri rezidentiale au fost Militari Residence, Confort City (Splaiul Unirii), Apartamente in Prelungirea Ghencea si Greenfield Residence (Gradina Zoologica).

Site-ul rezidential.net este un portal de ansambluri rezidentiale lansat in 2006, care publica lunar un indice al evolutiei preturilor la apartamentele noi din Bucuresti. Statisticile publicate sunt bazate pe datele furnizate de cele 130 de proiecte rezidentiale din Bucuresti publicate pe site, prin urmare nu reprezinta un indicator exhaustiv al evolutiei preturilor la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.