La data de 30 noiembrie 2009 a intrat in vigoare Legea 368/2009, ceea ce inseamna ca beneficiarii programului "Prima Casa" ale caror dosare au fost inregistrate la Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pana la data de 30.11.2009, trebuie sa-si actualizeze de urgenta declaratiile pe proprie raspundere, se arata intr-un comunicat al FNCIMM.

La data de 30 nov.2009 a intrat in vigoare Legea nr.368/2009 de aprobare a OUG nr.60/2009 ce prevede ca "Beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire."

Ca urmare, pentru dosarele inregistrate la Fond incepand cu data de 30.11.2009, din declaratia beneficiarului trebuie sa rezulte indeplinirea conditiilor de mai sus. Neactualizarea declaratiei pe proprie raspundere face imposibila solutionarea favorabila a solicitarii de garantare.

"Fata de aceasta situatie, rugam aplicantii Programului Prima Casa, sa isi actualizeze de urgenta declaratia pe proprie raspundere in vederea prelucrarii solicitarilor inaintate cu cat mai mare operativitate, sugerandu-le sa aiba in vedere apropierea Sarbatorilor de iarna si programul de lucru al cabinetelor notariale", se arata in comunicatul FNCIMM.

De asemenea, beneficiarii programului "Prima Casa" ar trebui sa tina cont si de faptul ca de la 1 ianuarie 2010 ar urma sa intre in vigoare Legea nr. 372/2005 potrivit careia, proprietarii de apartamente care nu au certificate de eficienta energetica nu le vor mai putea tranzactiona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.