In luna noiembrie, cea mai mica chirie medie a fost inregistrata pentru garsonierele din sectorul 4 - 250 de euro, iar cea mai mare chirie medie la apartamentele de trei camere din sectorul 1 - 550 de euro, potrivit unei analize realizate de MagazinulDeCase.ro si Benevo pe nivelul chiriilor atat pentru locuintele vechi cat si pentru apartamentele noi din Capitala.

In ceea ce priveste imobilele vechi, au fost comparate valorile medii din noiembrie – pe sectoare, pentru garsoniere, apartamente de doua, respective de trei camere – cu cele din octombrie, fiind luate in considerare doar locuintele mobilate si utilate. Analiza a aratat o evolutie destul de mica a chiriilor medii in intervalul octombrie-noiembrie: cea mai mare scadere a fost de 7%, pentru toate tipurile de imobile din sectorul patru, iar cea mai mare crestere de 6%, inregistrata pentru garsonierele din sectorul 3, respectiv pentru apartamentele de doua camere din sectorul 5.

Pentru apartamentele din cele 15 ansambluri rezidentiale noi analizate, valorile medii sunt cuprinse intre 400 de euro si 2.600 de euro. Astfel, cele mai ieftine garsoniere sunt in ansamblul Greenfield, chiria medie fiind de 400 de euro, iar cele mai scumpe in Monte Carlo Palace, unde nivelul mediu este de 850 de euro. In cazul apartamentelor de doua camere, tot in imobilele din Greenfield se inregistreaza chiria medie cea mai scazuta – 473 de euro. Cele mai scumpe locuinte de doua camere sunt in Baneasa Rezidential, valoarea medie a chiriei fiind de 1.600 de euro. Cat priveste imobilele cu trei camere, minimul il au apartamentele de acest tip din ansamblul Cosmopolis – 530 de euro, iar maximul, imobilele din Baneasa Rezidential – 2.000 de euro.

MagazinulDeCase.ro este un serviciu online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, in baza unui pret fix, fara commision. Totalul tranzactiilor efectuate prin MagazinulDeCase.ro se ridica la 611.018.155 euro, iar comisionul economisit a ajuns la o valoare de 36.661.089 euro.

Benevo este un magazin de locuinte lansat in octombrie 2008, care din ianuarie 2009 Benevo a devenit un one-stop shop: un magazin de locuinte cu servicii complete de vanzare, inchirieri pe termen lung, inchirieri in regim hotelier, property si facility management.

Locuinte Vechi



Locuinte Noi

Preturile sunt exprimate in Euro si contin TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.