Apartamentele vechi din Berceni, Vitan sau Titan au preturi mai mari cu pana la 35% decat preturile apartamentelor noi.
Vinovati pentru acest dezechilibru, anormal, in opinia actorilor din piata imobiliara, sunt criza, programul guvernamental “Prima casa”, care n-a reusit decat sa creasca preturile apartamentelor noi, dar si dezvoltatorii, care nu mai prezinta incredere in fata cumparatorilor.

“In mod normal, un apartament nou ar trebui sa fie mai scump cu 25-30% decat unul vechi din aceeasi categorie si situat in aceeasi zona. Asistam la o perioada atipica, dezvoltatorii sunt nevoiti sa vanda, exista o foarte mare presiune asupra lor, unii prefera chiar sa vanda in pierdere decat deloc, ceea ce poate explica de ce in anumite cazuri preturile la apartamentele noi sunt sub cele ale apartamentelor vechi”, a declarat pentru Cotidianul Daniel Crainic, administratorul site-ului imobiliar www.imobiliare.ro.

Spre exemplu, in zona Vitan, in ansamblul rezidential Vitan Platinum Tower, metrul patrat construit de apartament nou costa 1.200 de euro, cu tot cu TVA.

In aceeasi zona, un proprietar de apartament intr-un bloc construit in anul 1978 are un anunt cu un pret de strigare de 1.698 de euro metrul patrat construit, anuntul nefiind unul din cele mai scumpe.

Afla ce se intampla si in alte zone ale Capitalei, ca Titan sau Berceni.

Consulta si: Harta preturilor la apartamentele vechi cu 2 camere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.