Pentru prima data dupa multi ani, luna septembrie nu a adus cresteri pentru chiriile locuintelor din Capitala, ba mai mult, acestea au scazut cu pana la 10% in ultima luna, arata un raport de monitorizare al portalului imobiliar AnunturiParticulari.ro.
„Luand ca model perioada anilor trecuti, s-a speculat ca incepand cu luna septembrie vom asista la o apreciere a preturilor, pe fondul cresterii cererii venite in mare parte din randul studentilor. Realitatea contrazice previziunile, iar cifrele confirma ca pe piata inchirierilor pretul urmeaza un trend descendent”, explica reprezentantii portalului, citati de Wall-Street.

Cei mai fericiti vor fi probabil "nefericitii" stundeti care nu au prins loc in caminele bucurestene, insa care vor opta pentru cazare in chirie intr-un apartament de trei camere. De ce? Pentru ca aceste locuinte au in septembrie chirii chiar si cu 10% mai mici, pretul mediu de inchiriere solicitat initial de proprietari fiind de 540 de euro.

Pentru cei care se vor orienta catre apartamentele de doua camere, chiria este de circa 400 de euro, cu 2% mai mica fata de luna august. In schimb, cei ce vor vrea ori initimitate sau un pret si mai mic prin inchirierea in doi sau mai multi a unei garsoniere sa nu se astepte la reduceri, deoarece chiria garsonierelor este la fel ca luna trecuta, adica aproximativ 290 de euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea preturilor este mai drastica. Pentru garsoniere, chiria a scazut cu 26%, la doua camere avem o scadere de 32%, pentru apartamentele cu trei camere chiria a fost mai mica cu 38%, iar 32% a fost scaderea pretului de inchiriere solicitat la patru camere”, se mai mentioneaza in raport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.