Raportul de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro pentru luna august arata o scadere usoara a preturilor. O evolutie similara a avut-o si numarul de oferte, in scadere cu mai putin de 1% fata de luna anterioara.
Astfel, potrivit raportului de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro, pretul mediu solicitat de proprietari pentru garsoniere a scazut cu 0,6% in raport cu luna iulie, ajungand la 46.000 de euro.

Pentru apartamentele de 2 camere a fost solicitat in medie un pret de 69.000 de euro, mai mic cu 2% fata de luna precedenta.

La 3 camere pretul mediu de strigare a fost de 93.000 de euro. Fata de luna iulie, acesta a inregistrat o scadere de 4,6%, mai mare decat pentru garsoniere si 2 camere.

Apartamentele de 4 camere au cunoscut in luna august o scadere de 5,2% fata de iulie, pentru acestea fiind solicitat un pret mediu de 121.800 de euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut insa preturile s-au micsorat simtitor. Astfel pentru 2 camere s-a solicitat mai putin cu 36%, mai putin cu 37% pentru garsoniere, 36% pentru 3 camere si 39% la 4 camere.

Si numarul ofertelor nou aparute pe piata a scazut cu 0,9% fata de luna precedenta, fiind scoase la vanzare aproximativ 2.200 de apartamente. Cele mai putine oferte au aparut pentru apartamentele de 4 camere, in numar de 200, in crestere cu 15% fata de iulie. Numarul de oferte de garsoniere a scazut cu 4%, inregistrandu-se 490 de oferte noi. Apartamentele de 2 camere sunt cele mai numeroase pe piata la momentul actual. Cele nou aparute la vanzare au fost in numar de 880 in august, cu 3,5% mai putine fata de iulie. Au aparut 670 de oferte noi de 3 camere, in scadere cu 4% fata de luna precedenta.

Raportat la august 2008, numarul de oferte a scazut in medie cu 32%, cea mai drastica scadere fiind de 40% inregistrata la garsoniere.
Aceasta scadere a preturilor la apartamente era previzibila, prin prisma faptului ca luna august este marcata de putine solicitari de cumparare, fiind perioada concediilor, explica reprezentantii AnunturiPariculari.ro. Amanarea deciziei de cumparare a fost alimentata si de zvonurile scaderii preturilor. La sfarsitul acestui sezon putem concluziona ca perioada de vara a adus, per total, o reducere a preturilor apartamentelor si o cresterea a numarului de oferte. Preturile nu au scazut semnificativ, iar numarul de oferte va reveni pe panta ascendenta incepand din toamna. Conform traditiei, toamna este o perioada de referinta pe piata imobiliara, asadar asteptam sa vedem ce ni se pregateste si in acest an.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari. AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.