Dezvoltatorul Euro Mediterranee Consulting (EMCT) si Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, au amnat pentru anul viitor deschiderea centrului comercial Sun Plaza, din cartierul Berceni. AFI Palace Controceni ramane astfel singurul mall ce va fi deschis in toamna.
Sun Plaza urma sa fie inaugurat in luna octombrie a acestui an. Potrivit Wall-Street, Sparkassen Immobilien a amanat insa pentru 2010 deschiderea a doua mall-uri: Sun Plaza, din Bucuresti, o investitie de 200 milioane de euro si Serdika Center, din Sofia, desi ambele au un grad de pre-inchiriere de peste 85%, se arata in raportul financiar al companiei.

Centrul comercial va avea o suprafata inchiriabila de 80.000 mp, ancore fiind hypermaketul Cora, cu o suprafata inchiriata de circa 12.000 mp, retailerul de bricolaj bauMax, care va deschide primul magazin din Bucuresti (12.300 mp), Mobexpert (10.200 mp) si Flanco. Pe langa acestea, GAP si C&A vor deschide fiecare cel de-al treilea magazin din Bucuresti.

Sparkassen Immobilien AG este listata la Bursa din Viena de 21 de ani si este cea mai veche companie de investitii imobiliare din Austria. La 31 decembrie 2008, valoarea totala a portofoliului era de 1,78 miliarde euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1.511.400 mp.

Dezvoltatorul EMCT este prezent pe piata locala din anul 1998, printre proiectele sale numarandu-se dezvoltari pentru Carrefour, Bricostore, Cora, Baumax, Mobexpert si Media Galaxy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.