Doar 19,5% dintre dosarele aprobate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru achizitionarea de locuinte prin programul Prima Casa sunt pentru apartamentele construite dupa 2008, a declarat presedintele institutiei, Aurel Saramet
"Aseara (n.r. luni) la ora 20.00 erau 1.213 de dosare aprobate de la opt banci. Cele mai multe sunt de la BRD, BCR, Banca Transilvania si Alpha Bank. 19,5% din acestea sunt pentru locuintele construite dupa 2008", a spus Aurel Saramet, potrivit Wall-Street.

Presedintele FNGCIMM a precizat ca institutia pe care o conduce a primit in ultimele trei zile aproximativ 160 de noi dosare, iar daca acest ritm va continua, fondul de un miliard de euro pus la dispozitie se va epuiza in mai putin de un an.

Din cele 1.213 de dosare aprobate de FNGCIMM, 147 au fost pentru garsoniere, 629 pentru apartamente cu doua camere, 319 pentru apartamente cu trei camere, iar restul pentru apartamente cu patru camere si case.

Cu toate ca peste 1.000 de case au fost deja cumparate prin programul guvernamental, reprezentantii constructorilor se declara nemultumiti, deoarece majoritatea caselor achizitionate nu au fost noi.

"Din punctul de vedere al industriei, acest program nu ne multumeste deoarece majoritatea locuintelor achizitionate sunt vechi. Ne asteptam ca banii injectati de Guvern sa fie destinati proiectelor noi care sa dinamizeze sectorul constructiilor. Noi am solicitat in nenumarate randuri ca programul "Prima Casa" sa fie destinat aproape in exclusivitate constructiei de locuinte, si nu achizitionarii de locuinte mai vechi sau mai noi sau aflate in diverse stadii de executie", a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.