Persoanele care doresc sa-si construiasca o locuinta prin programul Prima Casa vor putea face acest lucru doar prin intermediul unei companii de constructive, constructia in regie proprie nefiind posibila.
In plus, scrie Money.ro, constructia este posibila doar daca dezvoltatorul este proprietarul noii locuinte, care e vanduta apoi beneficiarului in momentul finalizarii.

Din acest motiv, cei care au un teren in proprietate, pe care doresc sa construiasca o casa, nu sunt eligibili, chiar daca incheie un contract cu o firma de constructie. Acestia s-ar putea incadra in program doar daca terenul s-ar vinde firmei de constructie, pentru a-l cumpara apoi impreuna cu casa, cand aceasta ar fi finalizata.

Noile modificari specifica in mod expres ca o persoana poate cumpara o singura locuinta prin programul Prima Casa. In noua forma, legea permite ca locuintele din ansamblurile rezidentiale - ipotecate de dezvoltatori pentru a obtine finantare de la banci - sa poata fi achizitionate prin creditele Prima Casa. [Prima Casa: Ce se intampla cu locuinta daca statul nu achita garantia]

Atentie insa la costurile aditionale cumpararii unei locuinte, dar si la faptul ca demararea programului Prima Casa a adus cu sine scumpirea apartamentelor cu un nivel mediu de 15%, dupa analizele companiilor de specialitate. [Cum a scumpit Prima Casa apartamentele vechi]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.