Compania Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, a oprit lucrarile de constructie la cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, livrarea proiectului fiind amanata cu mai mult de un an.
Amplasat pe Bulevardul Timisoara, in imediata apropiere a Plaza Romania, proiectul de birouri urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 36.600 mp, distribuiti pe 12 etaje, ultimul termen de livrare anuntat fiind a doua jumatate din 2009.

Potrivit Wall-Street, in prezent niciun muncitor nu mai lucreaza pe santierul de constructii, iar investitia estimata la 50 milioane de euro a fost blocata pana cand cladirea isi va gasi primii chiriasi. Reprezentantii Serrom Construction International, compania care se ocupa cu lucrarile de constructie pentru Anchor Plaza Metropol, au confirmat faptul ca au oprit lucrarile de pe santier, fara a face publice alte detalii.

„Cladirea va fi livrata in functie de cat de repede va fi inchiriata. Momentan, pentru a relua lucrarile de constructie au nevoie de finantare, iar bancile cer ca aproximativ 50% din cladire sa fie pre-inchiriata. Estimam ca in aproximativ un an, cel mult un an si jumatate, va fi livrata”
, a declarat, pentru Wall-Street, Maria Florea, consultant in cadrul departamentului de birouri al Colliers International, agentul de inchiriere pentru Anchor Plaza Metropol.

Reprezentantii Anchor Grup au refuzat sa comenteze in legatura cu amanarea proiectului, spunand doar ca „orice proiect are anumite faze de executie, iar pentru Anchor Plaza Metropol nu exista informatii noi”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.