Daca lansarea programului Prima Casa a ridicat preturile garsonierelor si ale apartamentelor cu doua camere, facandu-i pe proprietarii sa fie mai putin dispusi la negociere, pe de alta parte, a scazut pretul locuintelor cu trei camere, astfel incat sa fie cat mai aproape de pragul de 60.000 de euro, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
In Bucuresti, preturile de strigare cerute de vanzatori pentru un apartament cu trei camere, situat in blocurile construite inainte de Revolutie, au coborat pana la 1.225 euro/mp. Astfel, pentru un apartament cu trei camere de 71 mp, proprietarii cer aproximativ 87.000 euro.

"Pe fondul lipsei cererii, pretul de tranzactionare a coborat insa considerabil sub aceasta valoare. In cartiere precum Titan, Berceni, Brancoveanu sau Drumul Taberei, exista oferte pentru apartamente cu trei camere care se califica chiar si in programul Prima Casa", sustin reprezentantii imobiliare.ro, citati de Wall-Street.

Si in Brasov preturile au continua sa scada, astfel incat, la sfarsitul primului trimestru, pretul mediu cerut pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafata medie de 75 mp, a ajuns la 70.000 euro. In zone precum Tractorul, Astra sau Calea Bucuresti, sunt insa si oferte care se incadreaza in cerintele Prima Casa.

In ceea ce priveste orasul Constanta, daca in primul trimestru ritmul de scadere a fost foarte lent comparativ cu celelalte orase din Romania, in iunie, pretul mediu de strigare pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafata de 70 mp, construit inainte de 1990, era de 65.000 de euro, mai arata Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.