Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, si seful Departamentului infrastructura, Sorin Bota, au sustinut marti ideea unui parteneriat public-privat pentru reabilitatea cladirilor de locuinte,instituirea unui Cod al Constructiilor si preluarea de ANL a 50% din locuintele nerealizate de dezvoltatori.
Nastase a precizat ca sunt necesare "reglementari coerente" in ceea ce priveste constructiile si a anuntat ca social-democratii pun la punct in aceasta perioada un "Cod al constructiilor, care sa vizeze amenajarea teritoriului si urbanismul, proiectarea, autorizarea, exploatare si calitatea constructiilor".

"Programul nostru de 50.000 de locuinte este complementar programului guvernamental "Prima Casa". Noi am gandit acest proiect pentru tineri si vrem sa incurajam dezvoltarea pe orizontala a economiei prin achizitionarea de catre ei a unor aparate electrocasnice, de exemplu. Aceste apartamente vor fi apartamente cu chirie subventionata", a precizat fostul premier, Adrian Nastase, citat de Realitatea.net.

De asemenea, sefului Departamentului de infrastructura din PSD, senatorul Sorin Bota, a explicat la radul sau ca propune un plan de relansare a pietei imobiliare, plan care vizeaza locuintele nefinalizate de dezvoltatorii imobiliari. "Trebuie sa gasim o solutie prin care ANL sa poata prelua o parte, ne gandim noi la 50% din apartamentele care pot fi date, la un pret prestabilit prin Hotarare de Guvern, preturi pe care azi ANL-ul le practica prin proiectele pe care le deruleaza (...) Credem ca vom relansa constructia de locuinte in Romania alaturi de acel program de 50.000 de locuinte", a spus Bota, potrivit NewsIn.

Bota a mai spus ca social-democratii incerca sa gaseasca "solutia de a realiza un parteneriat public privat intre constructorul care a ramas sa realizeze anveloparea termica si mansardarea cladirilor astfel incat asociatiile sa nu mai contribuie cu acea cota de 20% si mai mult decat atat, cota de 30% a primariilor sa se reduca la jumatate".

"Credem ca este fezabil, am facut calcule din punct de vedere tehnic si solutiile exista, urmeaza sa creem baza legala pe care urmeaza sa o inaintam din punct de vedere politic sa o promovam", a mai explicat senatorul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.