Business 8 Iulie 2009 21:02
Primaria municipiului Ploiesti a hotarat ieri, prin extragere la sorti, cele 200 de blocuri care vor fi reabilitate gratuit, municipalitatea angajandu-se sa acopere si cele 20 de procente pe care ar trebui sa le plateasca proprietarii de locuinte.
Potrivit reprezentantilor Primariei Ploiesti, in urne au existat biletele cu 1.177 de blocuri, reprezentand peste 1.400 de asociatii de proprietari din oras. In urma tragerii la sorti de marti (n.r. 7 iulie 2009), cate 50 de blocuri din cele patru zone ale Ploiestiului vor intra in Programul national de reabilitare termica, anunta NewsIn.

"In perioada urmatoare vor fi intocmite documentatiile tehnico-economice pentru toate aceste blocuri, urmand ca imediat dupa finalizarea acestei etape sa fie organizata, conform legii, licitatia de executie", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Cristina Iancu.

Ea a adaugat ca, pana in prezent, este disponibila pentru reabilitarea termica suma de 5.000.000 de lei, bani proveniti atat din bugetul local, cat si din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

In luna martie, consilierii locali ploiesteni au aprobat un proiect de hotarare prin care Primaria se obliga sa finanteze si procentul de 20 din cuantumul lucrarilor care revenea beneficiarilor. Potrivit legii, 50% din lucrari sunt finantate de Guvern, 30% de consiliile locale si 20% de asociatiile de proprietari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.