Business 7 Iulie 2009 00:38
Cum asa? Este foarte simplu: cu 500 de euro pe metrul patrat fara TVA, orice roman isi poate achiziona o locuinta portabila care poate fi asezata dupa soare sau luata in concediu.
O casa portabila, de ‘melc’ are aproximativ 48 de metri patrati utili (n.r. aproximativ cat o garsoniera mai mare sau un apartament de doua camere confort 2), este facuta din OSB la exterior, gips-carton la interior si costa 25.000 de euro “la cheie”, noteaza Adevarul.

Casa care vine sub forma unui cristal si este demontabila nedistructiv (n.r. poate fi remontata), este prevazuta cu baie, bucatarie, terasa, instalatii electrice si sanitare, ventilatie cu recuperarea caldurii si incalzire cu panouri radiante.

Pe langa portabilitate, aceasta casa mai este avantajoasa prin structura si elasticitatea ei, mai ales stiind ca Romania este o tara cu grad seismic ridicat, si prin faptul ca permite accesul locatarilor sai la un mod de viata ecologic si sustenabil.

„Este deci un obiect industrializabil, o casa accesibila familiilor tinere in dezvoltare, o exemplificare la o scara accesibila a unui concept numit design regenerativ“, a conchis Florin Dobrescu, managing partner al firmei Stardome, cea care produce acest tip de locuinta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.