Business 7 Iulie 2009 23:26
Compania olandeza Axion Leisure Development, controlata de inginerul roman George Barbulescu, are in plan dezvoltarea unui proiect imobiliar de 500 milioane de euro, in zona Sganov, in apropierea viitoarei autostrazi Bucuresti - Brasov. Dezvoltatorul cauta investitori si estimeaza ca banii vor fi recuperati in cel mult opt ani.
George Barbulescu, de profesie inginer, are 50 de ani si a plecat in Olanda in urma cu aproape 20 de ani. El conduce si detine compania Axion Project Bureau, din orasul Zoetermeer, specializata in dezvoltari imobiliare si lucrari de infrastructura, a fost consultant pentru proiecte precum The Hague New Central si este membru al Institutului Regal al Inginerilor din Olanda, noteaza Wall-Street.

Proiectul Leisure Dome Bucharest, pe care firma lui Barbulescu urmeaza sa-l dezvolte pe 55 de hectare din platorul Vlasiei, zona Snagov, este primul pentru care inginerul va fi si investitor. Daca despre recuperarea investitiei de peste 500 milioane euro, se stie ca va fi realizata in opt ani, restul investitorilor si localizarea exacta a proiectului raman inca invaluite in mister.

George Barbulescu, reprezentantul Axion Leisure Developemet, estimeaza ca proiectul, care isi va asigura consumul de energie din resurse proprii, si astfel, va obtine de la Comisia Europeana minim 50 de milioane euro din fonduri nerambursabile. Conceptul energetic self-supporting (n.r. asigurarea consumului de energie din resurse proprii) va costa in total circa 80 milioane de euro.

Leisure Dome Bucharest va avea o suprafata construita de 200.000 mp, la care se adauga alti 200.000 mp la exterior, dintre care 15.000 mp vor fi destinati parcarii. Compexul va gazui pe o suprafata de 63.000mp, activitati de: ski interior, snowboarding, patinaj pe gheata si sporturi nautice subtropicale. In alti 28.000 de metri patrati va include o zona de jocuri, cu imagini 3D, 4D, 5D, realitate virtuala si cinematografe. Deasemenea Leisure Dome include si un centru de wellness, ce va ocupa 11.000 mp.

Pe langa zonele de agrement, complexul va avea o zona de retail, de 37.000 mp, un hotel cu 600 de camere, un cazino, un centru de congrese si o zona de food-court (restaurante si cafenele), de 15.000 mp.

Conform estimarilor dezvoltatorului, proiectul inspirat din proiecte precum Galleria Dallas Mall sau Mall Dubai, ar urma sa fie inceput in ianuarie 2011 si finalizat pe 12 decembrie 2012.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.