Business 2 Iulie 2009 18:56
Programul guvernamental "Prima Casa" plateste o datorie morala fata de romanii din strainatate care ar fi fost mintiti de Mircea Geoana cand li s-a promis, in timpul campaniei electorale, prima de 25.000 de euro pentru intoarcerea in tara, potrivit declaratiilor deputatulului PD-L William Branza.
Liderul organizatiei PD-L Diaspora, deputatul William Branza, a anuntat ca parlamentarii partidului alesi in colegiile din strainatate vor demara o campanie de informare a romanilor stabiliti acolo referitoare la oportunitatile programului de finantare a achizitionarii unei prime locuinte.

"Programul s-a nascut ca o datorie morala pentru a spala minciuna presedintelui PSD Mircea Geoana din cauza caruia parlamentarii PD-L din diaspora au fost nevoiti sa le explice romanilor ca Mircea Geoana a vrut doar sa-i pacaleasca pentru a le lua votul", a declarat, miercuri (n.r., William Branza, citat de NewsIn. Democrat-liberalul a facut referire la declaratiile liderului PSD, din campania pentru parlamentare, potrivit carora toti romanii care se intorc din strainatate in tara primesc o prima de instalare de 25.000 de euro.

Branza a calificat promisiunea liderului PSD drept "o minciuna gogonata" pe motiv ca Geoana ar fi stiut ca nu poate da cei 25.000 de euro fiecarui roman ce intentioneaza sa se intoarca in tara.

Pe de alta parte, democrat-liberalii intentioneaza sa convinga administratiile din localitatile in care sunt stabiliti multi romani sa angajeze consilieri pe problemele romanilor pentru a stabili o mai buna comunicare intre cele doua parti.

"Acesti consilieri vor fi angajati in baza recomandarilor pe care le primesc de la ONG-uri, reprezentantii bisericilor si de la asociatiile de romani", a spus pedelistul. Branza a mentionat ca exista deja doua precedente. Astfel, doi romani sunt consilieri pe problemele romanilor pe langa primarul din Roma, iar unul are o functie asemanatoare pe langa edilul din Castellon.

De asemenea, Branza a inaintat o cerere ministrului Transporturilor Radu Berceanu prin care solicita acordarea de bilete gratuite de avion pe liniile TAROM pentru romanii din strainatate care trec prin situatii limita, precum deces sau calamitati naturale. Deputatul PD-L a invocat situatia conationalilor care au ramas fara adapost in urma cutremurului din Aquila si care au trebuit sa ceara sprijinul autoritatilor italiene pentru a se putea repatria. Plafonul cerut este de 10 bilete lunar, iar solicitarea urmeaza sa primeasca un raspuns in decurs de o saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.