Un britanic care crede in superioritatea rasei albe, arestat intamplator intr-o gara, era pe punctul de a comite o serie de atentate rasiste, a afirmat luni acuzarea la procesul deschis in fata unui tribunal din Londra, informeaza AFP.
Neil Lewington isi crease o adevarata fabrica de explozibili in camera sa de la domiciliul parintilor lui, la Reading, in sudul Angliei. In varsta de 43 de ani, britanicul il avea drept model pe americanul Timothy McVeigh, cel care a detonat un camion-capcana la Oklahoma City in 1995. Potrivit reprezentantului acuzarii, Neil Lewington i-ar fi vizat "pe cei pe care ii considera ca nefiind britanici", relateaza NewsIn.

Neil Lewington a fost arestat anul trecut pentru ca a insultat o conductoare de tren in Suffolk, estul Angliei. Politia a descoperit cu aceasta ocazie in rucsacul sau componentele a doua "mecanisme incendiare in stare de functionare". In portofel, britanicul avea biletele pe care scria "bomba 1" si "bomba 2" si unde erau indicate data, locul si "tinta".

Cand politia i-a perchezitionat camera, a gasit "un atelier servind la producerea a numeroase mecanisme de acest tip" si un carnet intitulat "Manualul membrilor Waffen SS britanici" ce continea scheme electronice si de amestecuri chimice.

Politistii au mai descoperit inregistrari video cu buletine de stiri in care se prezentau atentate cu bomba.

"Descoperirile dovedesc ca acest barbat care avea o puternica atractie pentru extrema-dreapta si pentru opiniile fanatice era pe punctul de a lansa o campanie terorista impotriva celor pe care nu ii considera ca fiind britanici", a subliniat reprezentantul acuzarii.

Barbatul, descris ca o persoana solitara si care a abandonat scoala la 16 ani, pledeaza nevinovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.