Detinatorii unei companii care reprezinta un brand de succes, fratii Erbasu privesc piata imobiliara prin prisma activitatii zilnice din domeniul constructiilor. In privinta problemelor de infrastructura cu care se confrunta anumite zone din Capitala, Alex Erbasu este ferm in afirmatii.
"Unele cladiri au fost construite anapoda, la un moment dat, mai ales in partea asta de Pipera. E groaznic! Pipera nu are infrastructura deloc. E zero. E cea mai mare greseala. A fost greseala acum 10 ani cand a vandut nea Gici teren aiurea. Ei au vandut terenuri pe camp si nu le-au facut nimic. Trebuia sa vina cu infrastructura. Singurele zone care sunt facute cu cap sunt la proiectul asta cu scandal Baneasa si se lucreaza acum si pe Straulesti, Vatra Noua. Pe Pipera am impresia ca nu au niciun proiect. Nu au strazi. Pe casa aia nu as da nici 50 de mii de euro. Nu au apa, nu au acces si s-au dus mult incolo fara sa faca infrastructura si acum e foarte greu sa construiesti. Dupa parea mea, Baneasa, Vatra Noua, cartierul Odai sunt zone unde va fi infrastructura de la A la Z, cu strazi, cu canal, cu apa, cu tot ce trebuie, cum ar trebui sa fie oriunde. In Pipera nu mai au ce sa faca", a declarat Alex Erbasu intr-un interviu acordat Eurometropola.

Intrebati daca intentioneaza sa demareze alte proiecte imobiliare asemanatoare celui din Popa Nan, Cristian Erbasu considera ca este nevoie de o asezare a pietei.

"Noi avem proiecte pe care le dezvoltam in functie de terenurile proprii. Acum ne-am oprit, evident. Toata lumea s-a oprit. Avem doua proiecte. Unul era de 300 de apartamente in Militari. Acolo avem baza si vroiam sa o mutam pe centura in zona Magurele si sa dezvoltam acest proiect cu apartamente ieftine. Si celalalalt la lac, in zona Sisesti. Aici erau 2 blocuri de 100 de apartamente impreuna. In momentul de fata preturile nu sunt asezate. In multe zone nu exista preturi. Sunt de la 3 lei pentru ca unii vor sa vanda repede si unii care inca viseaza. Daca acum ar vinde cu 30 % mai ieftin, ies in castig si pot face alte investitii cand e ieftina piata, decat daca ar vinde cu 60 % mai scump peste 6 ani, cand euro este mai slab. Cine viseaza ca va mai vinde ca anul trecut, inca viseaza si o sa-si dea seama la anul".

In ceea ce priveste lucrarile de infrastructura in anumite zone din Nord pentru care compania Erbasu a castigat licitatia, cei doi frati au precizat ca termenul de finalizare depinde exclusiv de primarie, care trebuie sa acorde autorizatiile.

"Teoretic contractul nostru este pe 3 ani. Vatra Noua e gata. La Odai, vor fi niste constructii sociale. In Chitila Triaj sunt 10 strazi care vor fi gata peste 2 luni si partea de Straulesti nu-mi dau seama cand va fi gata. Totul depinde de primarie, cand ne vor da autorizatiile", a precizat Cristian Erbasu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.