Noul director numit joi de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, la conducerea Aeroportului International "Henri Coanda" (Otopeni), Sorinel Ciobanu, a fost trimis in judecata in 2008 pentru un prejudiciu de patru milioane de euro in urma unui schimb de terenuri.
"Am auzit ca a fost trimis in judecata, dar este raspunderea PSD. Nu pot sa decid in legatura cu semnele de intrebare, iar cei care l-au propus cred ca au facut analizele. Eu m-am uitat la CV si este un om calificat", a declarat Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Ciobanu a explicat ca trimiterea lui in judecata a fost facuta in baza unei decizii care nu a fost luata de el in calitate de director general, ci de Adunarea Generala a Actionarilor si de Consiliul de Administratie al Aeroportului international "Aurel Vlaicu" (Baneasa).

"Primul procuror a dat neinceperea urmaririi penale in prima faza, al doilea procuror nu a luat nicio decizie, iar al treilea a spus sa ma trimita in judecata. Asteptam sa inceapa procesul si sa se termine", a declarat Ciobanu.

Procurorii DNA il acuza pe Sorinel Ciobanu, alaturi de alte cinci persoane, ca a adus societatii aeroportului Baneasa un prejudiciu de peste patru milioane de euro, dupa ce a aprobat un schimb de terenuri intre aeroport si o persoana fizica, prin care a primit un teren in Voluntari in locul unuia cu aceeasi suprafata, in zona Baneasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.