Chiriile la apartamentele vechi din Capitala s-au redus cu pana la 30% in primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit datelor furnizate de agentiile imobiliare.
"Fata de primele cinci luni ale anului trecut, piata chiriilor pentru apartamentele vechi din Capitala a cunoscut o scadere insemnata ajungand in unele cazuri pana la valoarea de 30%", au declarat reprezentantii agentiei imobiliare EuroMetropola, citati de NewsIn.

Datele sunt confirmate si de Gheorghe Avram, consultant imobiliar pentru agentia Prezident, care precizeaza ca situatia economica dificila nu a taiat doar din chirii, ci a si lungit perioada de contractare a unei locuinte. "In aceeasi perioada a anului trecut, o locuinta se inchiria si in doua zile, datorita cererii foarte mari. Acum, insa, intre lansarea pe piata a unei locuinte si semnarea contractului de inchiriere poate sa treaca si mai bine de trei saptamani", a adaugat Avram.

Potrivit reprezentantilor agentiei imobiliare REMAX Bastion, scaderea accentuata a chiriilor in primele cinci luni ale anului a fost cauzata de scaderea preturilor la vanzare pe fiecare segment imobiliar in parte, scaderea puterii de cumparare, plecarea multor cetateni straini care aveau contracte de business in Romania si saracirea populatia din cauza crizei financiare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.