Grupul italian Nusco, care activeaza pe piata locala in imobiliare si in productia de usi si ferestre, se afla in negociere cu mai multe lanturi hoteliere pentru constructia unei unitati de patru stele in Capitala.
Daca in urma negocierilor nu se va ajunge la niciun rezultat favorabil, Nusco va ridica o cladire de birouri. “Am facut proiectul si am platit mai multe taxe catre autoritati. Daca negocierile vor avea succes, ne putem apuca de constructie. Momentan, discutam cu Radisson si cu Novotel, dar si cu alti hotelieri. In cazul in care nu vom reusi sa ajungem la un acord pentru un hotel, vom construi o cladire de birouri”, a declarat, pentru Wall-Street, Michele Nusco, CEO Nusco.

Proiectul va fi amplasat pe un teren de circa 2.500 de metri patrati aflat in posesia grupului italian, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Schita hotelului arata ca unitatea va avea 180 de camere de cazare, iar regimul de inaltime va fi parter plus 11 etaje.

Investitia totala va fi de peste 25 milioane de euro. “ Costul investitiei pentru cladirea de birouri ar fi similar”, afirma Michele Nusco.

Grupul Rezidor, care opereaza la nivel international peste 300 de hoteluri, cu peste 60.000 de camere, a inaugurat anul trecut Radisson SAS, cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, care dispune de 424 de camere. Hotelul de pe Calea Victoriei este singurul brand Radisson din Romania.

De asemenea, grupul Accor detine pe piata locala un singur hotel Novotel, de patru stele, situat tot pe Calea Victoriei.

Bucurestiul avea 40 de hoteluri de patru stele la sfarsitul anului trecut, dintr-un total de 122, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Trend Hospitality.

Italienii ar putea construi in viitor o cladire turn (Nusco Building) care sa cuprinda spatii de birouri, rezidentiale si camere de hotel. “Am vazut asa ceva in Statele Unite. Constructia avea la un etaj spatii rezidentiale, la un altul - birouri si la un alt nivel - camere de hotel. Ceva similar as vrea sa construim si in Bucuresti, chiar daca totul este in stadiu de plan acum, nu e nimic concret. O astfel de cladire ar avea 22-25 de etaje, iar costul investitiei ar depasi 50 de milioane de euro”, spune Michele Nusco.

Grupul italian dispune de un teren de 7.000 de metri patrati, tot in zona Barbu Vacarescu, pe care ar putea fi dezvoltat proiectul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.