Mii de proprietari din Bucuresti sunt purtati, de aproape un an, de la Ana la Caiafa, de fostul si actualul prefect de Bucuresti, Ion Tincu si, respectiv, Mihai Cristian Atanasoaei.
Cei doi isi bat joc, practic, de proprietarii care asteapta sa intre in posesia terenurilor revendicate in baza Legii 18/1991, a fondului funciar.
Ultimul act al dramei prin care trec proprietarii a avut loc ieri, cand Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea primarului general Sorin Oprescu privind suspendarea ordinului prefectului prin care se reinfiintau subcomisiile de fond funciar de pe langa primariile celor sase sectoare. Solicitarea a fost admisa pana la solutionarea cererii privind anularea ordinului.

Alba-neagra cu subcomisiile

Prin ordinul 513 din 17 septembrie 2008 al fostului prefect Tincu, cele sase subcomisii locale de fond funciar de pe langa primariile de sector isi incetau activitatea si lua fiinta o comisie locala a Municipiului Bucuresti, care functiona pe langa Primaria Capitalei. Prin actul respectiv, in loc sa accelereze rezolvarea miilor de dosare de fond funciar care exista la nivelul Capitalei, prefectul Tincu bloca, pentru o lunga perioada, retrocedarea bunurilor funciare catre proprietarii lor de drept. Practic, proprietarii care aveau depuse dosare de retrocedare, aflate la subcomisiile de sector pentru aplicarea legilor fondului funciar in diverse stadii de rezolvare, au trebuit sa astepte luni de zile pana cand documentele lor sa reintre in lucru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.