Preturile reduse din piata imobiliara romaneasca au dus la cresterea cererii pentru terenuri, in special in Bucuresti si zonele adiacente. Acest lucru indica interesul sporit fata de constructia unei locuinte in regim propriu, se arata intr-un nou studiu al companiei de consultanta imobiliara EuroMetropola.
"Comparativ cu lunile trecute, segmentul terenurilor a castigat un procent insemnat din cererea totala, ceea ce releva intersul crescut fata de constructia unei locuinte in regim propriu", se arata in studiul EuroMetropola.

Conform statisticilor, segmentul rezidential conduce detasat cu 56,5% in ceea ce priveste cererea, in timp ce terenurile din Capitala si din zonele adiacente au fost cautate de 26% dintre clienti. Segmentul spatiilor comerciale si logistice a prezentat interes pentru 11 procente din clientii EuroMetropola, in timp ce spatiile office au inregistrat 6,5% din cererea totala.

“Rezultatul statisticii este unul cat se poate de previzibil. Avand in vedere preturile accesibile ale terenurilor din Bucuresti si din zonele limitrofe, dar si pretul redus al materialelor de constructii, tot mai multi clienti opteaza pentru constructia propriei case. Sunt cautate loturile mici de teren de aproximativ 300 - 400 mp, dar cu o pozitionare centrala si cu parametrii buni”, completeaza consultantii EuroMetropola.

Studiul a fost realizat in perioada 1-31 mai si ilustreaza evolutia cererii pe piata imobiliara romaneasca.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.