Business 9 Iunie 2009 15:50
Programul "Prima Casa" este foarte greu accesibil pentru marea majoritate a populatiei, iar efectele vor fi cunoscute abia peste sase luni, a declarat directorul Departamentului de Evaluare si Consultanta Imobiliara al Cushman & Wakefield, Dan Ionascu.
"O initiativa laudabila din partea Guvernului, ce poate fi caracterizata ca una de protectie sociala, sau ca o impulsionare a pietei imobiliare, momentan inghetata. Ca masura de protectie sociala aceasta este bine venita pe fondul crizei, dar foarte greu accesibila pentru marea majoritate a populatiei. Din punct de vedere al deblocarii pietei, probabil, aceasta poate fi considerata o strategie buna, insa efectele secundare, pozitive sau negative, vor fi cunoscute abia peste sase luni" a spus Dan Ionascu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca acest program este dedicat unor anumite paturi ale populatiei, cu venituri de peste 4.500 lei pe luna, iar elementul care lipseste din acest program este pozitionarea strategica a produsului si calibrarea acestuia la nivelul investitional existent al pietei imobiliare.

"Suma oferita de 60.000 de euro este cu mult sub orice apartament de calitate intr-o zona semicentrala. Cu aceasta suma poate fi achizitionata doar o garsioniera sau un apartament de patru camere intr-unul din cartierele marginase ale Bucurestiului", a explicat reprezentantul Cushman & Wakefield.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.