Business 8 Iunie 2009 23:47
La cumpararea unei locuinte in Egipt, dezvoltatorii sau chiar bancile locale garanteaza un randament al investitiei de minimum 8% pe an.Chiar si in conditiile in care numarul tranzactiilor imobiliare a scazut in Egipt, preturile proprietatilor nu s-au micsorat.
Cea mai mare parte a locuintelor din Egipt au aceleasi preturi ca si in 2008, iar unele dintre ele chiar s au scumpit. Iar trendul ramane acelasi pentru urmatorii ani. Si asta pentru ca, in aceasta tara, sezonul dureaza aproape tot anul.

In plus, „randamentul investitiei nu este dat doar de posibilitatea inchirierii locuintei achizitionate“, spune Ovidiu Cismileanu, director general Frontier Property, agentie imobiliara care intermediaza vanzarea de proprietati egiptene.

Din tranzactiile efectuate de catre dezvoltatorii cu care acesta colaboreaza, reiese, in ultimii ani, o crestere a valorii de piata a apartamentelor de 25% - 75%, in functie de marimea, pozitia si standardele locuintei.

In ceea ce priveste inchirierea, proprietarul va semna un contract cu dezvoltatorul pentru acest serviciu si va putea folosi apartamentul 12 saptamani pe an.

Veniturile din inchiriere vor fi impartite intre proprietar si cel care inchiriaza. „Cand vom ajunge la un numar de minimum 20 de unitati vandute, acestea se vor putea inchiria chiar de catre alti romani prin intermediul agentiilor de turism de aici, lucru care inseamna un mai mare control al proprietarilor asupra perioadelor de inchiriere“, spune Ovidiu Cismileanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.