Business 5 Iunie 2009 18:04
Preturile medii soliciate initial de proprietari si-au oprit scaderea abrupta, in medie, in luna mai, fiind mai mici cu 5%. Cu toate acestea, preturile de vanzare au atins cel mai mic nivel din ultimii trei ani, arata un raport de monitorizare a portalului AnunturiParticulari.ro.
„Desi preturile initiale solicitate de proprietari manifesta aceasta usoara inertie, in sensul ca proprietarii intotdeauna solicita o suma cat mai mare, totusi, preturile efective de vanzare ale apartamentelor din Bucuresti au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii trei ani”, se arata in acelasi raport.

Pentru garsoniere, pretul mediu solicitat initial este de 45.000 euro, pentru apartamentele cu doua si trei camere, 70.000 euro, repectiv 97.000 euro, in timp ce pentru apartamentele cu patru camere pretul mediu cerut initial de proprietari este de 138.000 euro.

Preturile de tranzactionare insa sunt mult mai mici si depind de criterii de ordin calitativ, precum zona, tip de imobil sau vecinatati. O garsoniera confort I, intr-o zona rezonabila, poate fi gasita la 35.000 euro, in timp ce apartamentele cu doua camere, cu minim 50 mp, in cartiere precum Rahova, Berceni sau Pantelimon, se vand cu 45.000 – 50.000 euro”, sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.